Oldal kiválasztása

műszaki ellenőrzés

... 11 ÉV TAPASZTALAT, NEKED IS...
Egy ház kivitelezése sok millió Forintba kerül, és nem mindegy, hogy a pénzünkért cserébe mit kapunk. A kivitelezés során a műszaki ellenőr lesz a mi emberünk!

Mi a műszaki ellenőr feladata?

A műszaki ellenőr legfőbb feladata, ahogy a nevében is van, a kivitelezés ellenőrzése. Vizsgálja, hogy a kivitelezés a tervek szerint készül-e, megfelelő minőségben, méretben, minőségben, hiánytalanul. A műszaki ellenőr a megbízó érdekeit képviseli. Célja, hogy az előre megtervezett műszaki tartalom valósuljon meg a szerződött kivitelezési költségből. A kivitelezés ellenőrzésen túl segíti az építtetőt a kivitelezővel való szerződés kötésben, költségek elszámolásában.

Azaz a megvalósítás során maximálisan az építtetőt képviseli, elősegíti a sikeres projekt megvalósulását.

Mikor kell műszaki ellenőr?

Ha egy kiviteleződ van az egész projekt során (azaz generál kivitelező), akkor “csak” ajánlott, de ha több kivitelezővel szerződtél, akkor jogszabály alapján is kötelezve vagy műszaki ellenőr alkalmazására.

Mikor bízz meg műszaki ellenőrt?

  • ha szeretnéd, hogy a házad jó (tervek szerinti) minőségben épüljön meg
  • ha nem szeretnéd, hogy beköltözés után derüljenek ki a kivitelezési hibák
  • ha szeretnéd, hogy egy szakember segítse és kövesse a kivitelezésed
  • ha nem vagy szakember, aki tapasztalt a kivitelezésben
  • ha szeretnél egy szakembert, akitől kérdezhetsz a kivitelezés során

Lehet-e a ház tervezője a műszaki ellenőr?

Lehet, sőt célszerű. A házat a legjobban a tervezője ismeri, így neki a legkönnyebb annak műszaki ellenőrzése is.

Összegzésként elmondható, hogy a műszaki ellenőr a gördülékeny kivitelezés és a jó minőségű épület megvalósulásának egyik kulcsembere.

.. és mikor NE bízz meg műszaki ellenőrt?

A fentiekből egyértelműen látszik, hogy ilyen helyzet véleményem szerint nincs. Ha csak nem szeretnéd, hogy a kivitelezés kontroll nélkül haladjon…

MEGRENDELŐIM MONDTÁK

"Nagyon kreatív, gyors, pontos, rendkívül precíz, részletes tervezés. Az építkezés menetének folyamatos figyelemmel-kísérése. Állandó segítség; megbízható, magas szintű szaktudás jellemezte tervezés."

Szanyi Krisztián - Bük

"Természetközeli emberekként azzal a határozott elképzeléssel mentünk Balázshoz, hogy faházat szeretnénk verandával. Miután megismertük egymást, valami egész más lett belőle. Egy beton ház, sok üveggel, pala burkolattal, látszó faszerkezetekkel és ami még fontosabb, hogy egyedi, amilyenek mi is vagyunk. Ha a házat nézem, egyszerűen nem tudom levenni a szememet róla, annyira letisztult, arányos, szép. Műszaki emberként nagyon értékelem, hogy minden részletet teljes igényességgel, átgondoltan dolgozott ki. A közös munka során egy lelkiismeretes, komoly embert ismertem meg, aki mindig figyel arra, hogy mi az igényünk, illetve mi lesz valójában a használat során. Arra végkép nem számítottam, hogy sokat fogok változni és magam is jobban meg fogom ismerni a végére. Ennek a szép történetnek, egyediségnek azonban ára is van, mind befektetett energiában, mind pedig anyagiakban. Menet közben viszont úgy láttuk megéri a többlet befektetés."

Dóczé Iván - Budaörs

"2017-ben kerestük fel Balázst feleségemmel az új családi házunk megtervezésével kapcsolatban. Ő volt a harmadik építész, akit megkerestünk. Egy minősített passzív házat szerettünk volna építeni. Az első találkozó után tudtuk, hogy ő a mi emberünk. Nem bántuk meg 🙂

Rendkívül lelkiismeretesen és becsületesen dolgozik. Igazán ritkaság számba megy, főleg a mai világban. Nagyon konkrét elképzelésekkel kerestük fel, amit sikerült neki tovább csiszolni és megtervezni egy igazán különleges épületet mind műszakilag, mind esztétikailag. Az építkezés 1 évig tartott. Balázst bíztuk meg a műszaki ellenőrzéssel is. Az egy év alatt számtalanszor bizonyította rátermettségét, pontos tervezési munkáját és műszaki szakértelmét.
Szerintem tökéletes ár/érték arányú díjazással dolgozik, magas minőséget szolgáltat. Nagyon köszönöm a sok segítségét."
Simon István - Budapest

AKTÍV PASSZÍV STÚDIÓ KFT.
Sinóros-Szabó Balázs
telefon: +36.20.33.33.263
e-mail: info@aktivpassziv.hu
iroda: 1119 Budapest, Tétényi út 37. II.em.