Fontos a kiviteli terv

A családiház építés részletes terv nélkül csak egy vakrepülés egy 100 millió Forintos agyrém felé. Nem lehet korrektül megépíteni egy házat csak egy bejelentési vagy engedélyezési tervből.

Rendszeresen kerestek fel olyan tervekkel, amelyek alkalmatlanok az építkezésre.

Tegyük fel építkezni szeretnél. Pár skicceddel megkeresel egy építészt, hogy vesse papírra a tervedet. Rossz esetben ő csak lerajzolja, amit kérsz, elkészül a bejelentési tervdokumentáció, ami alapján építenél. Majd ott állsz és jó esetben érzed, hogy ez így kevés lesz. Bizonytalan vagy, hogy ennyi tervből lehet-e biztonsággal építkezni? A terv tetszik, persze, mert a te skicced alapján készült, de nem látod az utat ezek alapján még az Otthonod megvalósítása felé. Valami nagyon hiányzik.

Ez kb. olyan, mintha Európai körútra mennél egyetlen darab Európa térképpel a kezedben. Az irányt körülbelül látod, de részleteket, az utcaszintű térképet már nem. Ahogy ezek a régi térképek is ideje múltak vagy legalábbis nem használhatóak a szállásod megtalálásához, ugyanúgy a csak bejelentési tervből (engedélyezési tervből) való építkezést is meghaladta a kor. A mai házak már nem építhetőek rutinból. Kell egy minden részletre kiterjedő kiviteli terv.

A bejelentési terv a formát és a megjelenést rögzíti, de érdemben nem foglalkozik azzal, hogy az épület komfortos lesz-e, hogyan fűtöd ki, mitől nem fog beázni, vagy éppen hogyan kerülöd el a penészképződést a sarokban. A teljes képet csak a részletes kiviteli terv mutatja meg neked.

A minap megkeresett egy Úr a kész bejelentési terveivel, hogy szeretne ehhez kiviteli terveket kérni tőlem. Valamit már sejtett. A terv igen impozáns volt, valóban szép ház volt lerajzolva, csak éppen előre borítékolható volt a beázás és a penészesedés. Szakági tervek sehol, így szinte biztos, hogy ott is lesznek gondok.

Ha ez így megépül, akkor lesz egy 150 millió Ft-os szép háza, ami beázik, fázik benne és a penészt szagolhatja egész nap. 150 millió Forintnyi bosszúság! Egy évnyi építkezés után további idegőrlő hónapok és sok millió Forint elköltése következne, hogy a hibákat kijavítsa. Ha a hibákat ki is tudja javítani, a tüske, a rossz érzés, a becsapottság mindig ott marad. Mindez amiatt történne, mert spórolni a kiviteli terveken.

Ezt biztos nem szeretnéd látni az új házadban

Ilyen az, amikor megfelelő térkép nélkül építkezel. Olyan, mint amikor egy egész Európát mutató térkép alapján szeretnéd megtalálni a kis olasz falu hangulatos mellékutcájában a szállásodat. Nem fog menni segítség nélkül. És ez csak egy apró bosszúság.

Egy építkezés viszont sok millió Forintról szól, fél évnyi előkészítő munkáról, rengeteg egyeztetésről, majd egy évnyi építkezésről. Közben 100 évre hozol létre egy olyan értéket, ami a mindennapjaidat segíti majd észrevétlenül. Ha ezt elrontod az elején, akkor az egész a visszájára fordul és csak egy óriási bosszúságkupac lesz a nyakadban, 50-100-150 millió Forint felesleges elköltésével és a minden napos gyomorgörccsel.

Egy hangulatos Otthon a családi béke alapja, mely lehetőséget ad a mindennapok megéléséhez és a munka utáni megpihenéshez.
Ha ehelyett egy óriási bosszúság kupacot építesz, csak magadat okolhatod majd.
Nem hiszem, hogy szükséged van rá az amúgy is feszített életed mellett.

Nem érdemes egy 50-100-150 M Ft-os házat megfelelő térkép nélkül építeni. A kivitelezők a részletes kiviteli terv alapján tudnak jót építeni. Azt építik, amit előtte valaki a részletesen megrajzolt. Azt kérheted számon tőlük, ami le van rajzolva. A ház maximum olyan jó lesz, mint amit a tervek meghatároznak és amit te elvársz a szakemberektől.

A modern, energiatakarékos és a passzívházak kiindulási alapja egy részletes kiviteli terv, az összes szakági tervvel együtt, összehangolva, és leginkább RÁD hangolva.

Ha kiviteli terv alapján építkezel, akkor az alapok, azaz a terv, a térkép már biztosított az új Otthonotok felépítéséhez.

Ehhez szükséges lesz megkeresned azt a tervezőt, aki a te igényeidnek megfelelő részletes kiviteli terveket is elkészíti, mely a házad szilárd alapja lesz.

Mi a terveinket mindig csak részletes kiviteli tervekkel együtt készítjük, pont azért, hogy a kivitelezés közben már minden előre meghatározott legyen és ezzel biztosítsuk a profi kivitelezés alapját.

Ha velem tervezteted a házad, akkor ez nálunk alap.

A kivitelezőktől rendszeresen kapunk olyan visszajelzéseket, hogy ilyen részletes kiviteli tervet csak nagyon ritkán látnak és ez az ő munkájukat is megkönnyíti.

Az eredmény pedig egy előre megtervezett, kiszámítható építkezés és végül a régóta tervezett új Otthonotok, ahova élmény hazatérni minden nap.

Ha szeretnéd, hogy az építkezésed ne egy rémálom legyen, és kiszámíthatóan, szakember segítségével építkeznél, keress meg bizalommal!