Oldal kiválasztása

TANÁCSADÁS

... 11 ÉV TAPASZTALAT, NEKED ...
 
Célom a tanácsadások során, hogy Megrendelőimnek:
 • tervhibákból eredő károkat elkerüljem
 • hibákat megszüntessem
 • jobb, olcsóbb megoldást találjak
 • segítsem a folyamatokat
Fordulhattok hozzám bármilyen:
 • telekkel kapcsolatos tanácsadással
 • PHPP számításs
 • tervek
 • kiviteli részletrajzok készítése
 • tervek szakvéleményezése
 • meglévő épületek beázási, penészesedési és egyéb problémái
Példák tervek szakvéleményezése során látottakból:
 • Lemezalap alatt olyan hőszigetelés volt betervezve, ami alkalmatlan volt ott a terhelés elviselésére. Ha ezt így építik meg (és már majdnem el is kezdték a kivitelezést), akkor abból nagyon komoly épületszerkezeti károk adódtak volna (épület megsüllyed, nem folytatom…)
 • Feleslegesen túlméretezett hőszigetelések. Kiváltható volt egy 40%-kal olcsóbb, más típusú hőszigeteléssel. Ott konkrétan ez 350.000,- Ft “nyereség” volt.
 • Nem ideális típusú hőszigetelés használata. A betervezett anyag jó volt, de volt nála olcsóbb és jobb, az adott helyzetben. 450.000,- Ft nyereség.
 • Rosszul meghatározott típusú hőhídmegszakító használata. Rendszeres hiba. Fontos a hőhídmegszakító terhelhetősége, hőszigetelése és egyéb jellemzői. Volt, hogy olcsóbb és jobban terhelhető anyaggal ki tudtam váltani a betervezett hőhídmegszakítót.
 • Páratechnikailag nem méretezett rétegrendek. Ha egy szerkezetben a pára le tud csapódni, csak idő kérdése, hogy a szerkezet károsuljon.
… és még sorolhatnám, sok-sok példával. Megrendelőim nagyon örültek, hogy ezeket a hibákat korrigáltam nekik. Eredmény: Tervhibáktól mentes, olcsóbban kivitelezhető, műszakilag jobb lesz az építendő Otthonod.

MEGRENDELŐIM MONDTÁK

"Nagyon kreatív, gyors, pontos, rendkívül precíz, részletes tervezés. Az építkezés menetének folyamatos figyelemmel-kísérése. Állandó segítség; megbízható, magas szintű szaktudás jellemezte tervezés."

Szanyi Krisztián - Bük

"Természetközeli emberekként azzal a határozott elképzeléssel mentünk Balázshoz, hogy faházat szeretnénk verandával. Miután megismertük egymást, valami egész más lett belőle. Egy beton ház, sok üveggel, pala burkolattal, látszó faszerkezetekkel és ami még fontosabb, hogy egyedi, amilyenek mi is vagyunk. Ha a házat nézem, egyszerűen nem tudom levenni a szememet róla, annyira letisztult, arányos, szép. Műszaki emberként nagyon értékelem, hogy minden részletet teljes igényességgel, átgondoltan dolgozott ki. A közös munka során egy lelkiismeretes, komoly embert ismertem meg, aki mindig figyel arra, hogy mi az igényünk, illetve mi lesz valójában a használat során. Arra végkép nem számítottam, hogy sokat fogok változni és magam is jobban meg fogom ismerni a végére. Ennek a szép történetnek, egyediségnek azonban ára is van, mind befektetett energiában, mind pedig anyagiakban. Menet közben viszont úgy láttuk megéri a többlet befektetés."

Dóczé Iván - Budaörs

"2017-ben kerestük fel Balázst feleségemmel az új családi házunk megtervezésével kapcsolatban. Ő volt a harmadik építész, akit megkerestünk. Egy minősített passzív házat szerettünk volna építeni. Az első találkozó után tudtuk, hogy ő a mi emberünk. Nem bántuk meg 🙂

Rendkívül lelkiismeretesen és becsületesen dolgozik. Igazán ritkaság számba megy, főleg a mai világban. Nagyon konkrét elképzelésekkel kerestük fel, amit sikerült neki tovább csiszolni és megtervezni egy igazán különleges épületet mind műszakilag, mind esztétikailag. Az építkezés 1 évig tartott. Balázst bíztuk meg a műszaki ellenőrzéssel is. Az egy év alatt számtalanszor bizonyította rátermettségét, pontos tervezési munkáját és műszaki szakértelmét.
Szerintem tökéletes ár/érték arányú díjazással dolgozik, magas minőséget szolgáltat. Nagyon köszönöm a sok segítségét."
Simon István - Budapest

AKTÍV PASSZÍV STÚDIÓ KFT.
Sinóros-Szabó Balázs
telefon: +36.20.33.33.263
e-mail: info@aktivpassziv.hu
iroda: 1119 Budapest, Tétényi út 37. II.em.