Oldal kiválasztása

Pátyi passzívház

 
2009: Minősített passzívház 2012: Energia pozitív ház
A pátyi családi ház több energiát termel, mint amennyit elfogyaszt. Minősített passzívházként épült, majd pár év után napelem rendszerrel lett kiegészítve. Így éves szinten pluszenergiájú az épület.
Egy fiatal pár keresett meg azzal, hogy tervezzek nekik passzívházat. A férj, aki amúgy grafikus, hihetetlen lelkes volt, új házat szeretett volna, meleg, fenntartható otthont a családjának. A fiatal és bájos felesége az egész egyeztetés alatt csak csitította, próbálta férje túlzott igényeit, a vadhajtásokat visszavágni. De Laci kitartó volt és ragaszkodott az elképzeléseihez. A beszélgetések közben megmutatták az akkori panel lakásuk fotóit és ” Le a kalappal ! “, igényes, szép lakásbelső volt. Ez engem is nagyban lelkesített, mert azonnal látszott, hogy igényük van a szépre, a designra. Neki is fogtam a házuk tervezésének, elkészült az első vázlat. Nekem hihetetlenül tetszett, sokat melóztam rajta, egyszerű, de modern forma volt, friss ötletekkel, kellemes részletekkel. Megmutattam nekik és már vártam is szinte Laci válaszát, hogy “ez az, szuper, tök jó lesz”. De a válasz nem ez volt és elsőre kicsit le is forrázott:
“Nem, ez nem jó, ő ilyet nem akar! Olyan legyen, AMI MÁSNAK BIZTOSAN NINCS. LEGYEN egyeDI, vagány és formabontó!”
Hú, hát elsőre nem mondanám, hogy örültem, de pár másodperc és már a lehetőségek tárházát láttam Laci és Kriszti házában. Hosszú, de élvezetese tervezéssel folytatódott a munka. Majd a következő egyeztetésen megmutattam nekik az új vázlatokat és Lacinak szinte felcsillant a szeme. Rendkívül tetszett neki. Telitalálat! Bár Kriszti eleinte még tartott a formabontó látványtól, de Lacira bízta a döntés. Az eredményt láthatjátok. Azóta megépült, 2010 óta lakják és nagyon szeretik a házat. Közben rendszeresen becsöngetnek hozzájuk az utcáról és gratuláljanak az épülethez. A ház megjelent számos folyóiratban, cikkek sokaság született, a szaksajtó is elismerően nyilatkozott a házról.
Ma a ház nem csak egy minősített passzívház, hanem egy olyan Otthon Laci négytagú családjának, mely több energiát termel, mint amennyit elhasznál! Ez a jövő, MA, 2010 óta.
MÉDIA MEGJELENÉSEK A PÁTYI HÁZRÓL

MEGRENDELŐIM MONDTÁK

“Nagyon kreatív, gyors, pontos, rendkívül precíz, részletes tervezés. Az építkezés menetének folyamatos figyelemmel-kísérése. Állandó segítség; megbízható, magas szintű szaktudás jellemezte tervezés.” Szanyi Krisztián - Bük

“Természetközeli emberekként azzal a határozott elképzeléssel mentünk Balázshoz, hogy faházat szeretnénk verandával. Miután megismertük egymást, valami egész más lett belőle. Egy beton ház, sok üveggel, pala burkolattal, látszó faszerkezetekkel és ami még fontosabb, hogy egyedi, amilyenek mi is vagyunk. Ha a házat nézem, egyszerűen nem tudom levenni a szememet róla, annyira letisztult, arányos, szép. Műszaki emberként nagyon értékelem, hogy minden részletet teljes igényességgel, átgondoltan dolgozott ki. A közös munka során egy lelkiismeretes, komoly embert ismertem meg, aki mindig figyel arra, hogy mi az igényünk, illetve mi lesz valójában a használat során. Arra végkép nem számítottam, hogy sokat fogok változni és magam is jobban meg fogom ismerni a végére. Ennek a szép történetnek, egyediségnek azonban ára is van, mind befektetett energiában, mind pedig anyagiakban. Menet közben viszont úgy láttuk megéri a többlet befektetés.” Dóczé Iván - Budaörs

“2017-ben kerestük fel Balázst feleségemmel az új családi házunk megtervezésével kapcsolatban. Ő volt a harmadik építész, akit megkerestünk. Egy minősített passzív házat szerettünk volna építeni. Az első találkozó után tudtuk, hogy ő a mi emberünk. Nem bántuk meg 🙂
Rendkívül lelkiismeretesen és becsületesen dolgozik. Igazán ritkaság számba megy, főleg a mai világban. Nagyon konkrét elképzelésekkel kerestük fel, amit sikerült neki tovább csiszolni és megtervezni egy igazán különleges épületet mind műszakilag, mind esztétikailag. Az építkezés 1 évig tartott. Balázst bíztuk meg a műszaki ellenőrzéssel is. Az egy év alatt számtalanszor bizonyította rátermettségét, pontos tervezési munkáját és műszaki szakértelmét.
Szerintem tökéletes ár/érték arányú díjazással dolgozik, magas minőséget szolgáltat. Nagyon köszönöm a sok segítségét.”
Simon István - Budapest

AKTÍV PASSZÍV STÚDIÓ KFT.
Sinóros-Szabó Balázs
telefon: +36.20.33.33.263
e-mail: info@aktivpassziv.hu
iroda: 1119 Budapest, Tétényi út 37. II.em.