Oldal kiválasztása

BUDAPESTI passzívház

 

2011: Minősített passzívház

2011: HAVI 2.334,- Ft

Átlag havi rezsije 2.334,- Ft.

Ebben minden benne van, amit csak egy ELMŰ számla tartalmaz. Fűtés, hűtés, melegvíz, szellőztetés és az összes elektromos fogyasztás.

A történet 2010 telén kezdődött:
Többször hívott telefonon egy úr, sokadszorra beszéltünk már. Passzívházat terveztet, már a második építész dolgozik a háza tervén, és záporoznak a kérdések. Felém. Elsőre egyértelmű, hogy ezeket a kérdéseket már az építészének is feltette, de nem kapott megnyugtató választ (ha egyáltalán kapott). Komplex kérdések voltak, melyeket önmagukban nem lehet megválaszolni, hiszen egy ilyen tervezésnél szinte minden mindennel összefügg.

Majd egy szép napon megköszönte a második tervezőjének a munkát és megbízott engem a házuk megtervezésével.

Az eredmény pedig több lett, mint egy minőség Ellenőrzött passzívház!

Megrendelőim célja egy olyan családi ház létrehozása volt, mely lehetőségek szerint közművektől független, a rezsiköltség pedig nagyon közelít az elhanyagolhatóhoz.

Mindezekből egyértelműen következett egy olyan passzívház létrehozása, mely nagyrészt megtermeli az üzemeltetéséhez szükséges energiaigényét. Ne felejtsük, ez 2010-ben volt!

Elektromos rendszer:
A cél keveset használni és azt lehetőleg a házon megtermelni!
Az épület elektromos energia igényét nagyban csökkenti a lapostetőre telepített napelem rendszer (3,0kWp). Az energiafogyasztás minimalizálása érdekében energiatakarékos háztartási gépek mellett minimális energiafogyasztású LED világítás valósult meg.
Az épületbe létrehozunk egy olyan elektromos rendszert, mely távozáskor valamennyi felesleges fogyasztót (stand by) áramtalanítja.

Gépészet:
Korszerű passzívház kompakt készülék biztosítja a hatékony, minimális energiafelhasználású passzívház gépészetet. A kompakt készülék egy talajszondás hőszivattyú, mely passzív hűtésre is képes, és a szellőztetést is magába foglalja.

Vízgazdálkodás:
A tetőkről, teraszokról és az épület körül gyűjtjük az esővizet, melyet tisztítás után felhasználunk WC öblítésre, mosásra és a kert öntözésére. Az épületből távozó szennyvíz helyi tisztítás utáni felhasználására, szikkasztására a terület geológiai adottságai miatt nem volt engedélyezhető.

Ma a ház nem csak egy minősített passzívház, hanem egy olyan Otthon, mely lényegében megtermeli a fenntartásához szükséges energiát! Ez a jövő, MA, 2010 óta.

MEGRENDELŐIM MONDTÁK

“Nagyon kreatív, gyors, pontos, rendkívül precíz, részletes tervezés. Az építkezés menetének folyamatos figyelemmel-kísérése. Állandó segítség; megbízható, magas szintű szaktudás jellemezte tervezés.”

Szanyi Krisztián - Bük

“Természetközeli emberekként azzal a határozott elképzeléssel mentünk Balázshoz, hogy faházat szeretnénk verandával. Miután megismertük egymást, valami egész más lett belőle. Egy beton ház, sok üveggel, pala burkolattal, látszó faszerkezetekkel és ami még fontosabb, hogy egyedi, amilyenek mi is vagyunk. Ha a házat nézem, egyszerűen nem tudom levenni a szememet róla, annyira letisztult, arányos, szép. Műszaki emberként nagyon értékelem, hogy minden részletet teljes igényességgel, átgondoltan dolgozott ki. A közös munka során egy lelkiismeretes, komoly embert ismertem meg, aki mindig figyel arra, hogy mi az igényünk, illetve mi lesz valójában a használat során. Arra végkép nem számítottam, hogy sokat fogok változni és magam is jobban meg fogom ismerni a végére. Ennek a szép történetnek, egyediségnek azonban ára is van, mind befektetett energiában, mind pedig anyagiakban. Menet közben viszont úgy láttuk megéri a többlet befektetés.”

Dóczé Iván - Budaörs

“2017-ben kerestük fel Balázst feleségemmel az új családi házunk megtervezésével kapcsolatban. Ő volt a harmadik építész, akit megkerestünk. Egy minősített passzív házat szerettünk volna építeni. Az első találkozó után tudtuk, hogy ő a mi emberünk. Nem bántuk meg 🙂

Rendkívül lelkiismeretesen és becsületesen dolgozik. Igazán ritkaság számba megy, főleg a mai világban. Nagyon konkrét elképzelésekkel kerestük fel, amit sikerült neki tovább csiszolni és megtervezni egy igazán különleges épületet mind műszakilag, mind esztétikailag. Az építkezés 1 évig tartott. Balázst bíztuk meg a műszaki ellenőrzéssel is. Az egy év alatt számtalanszor bizonyította rátermettségét, pontos tervezési munkáját és műszaki szakértelmét.
Szerintem tökéletes ár/érték arányú díjazással dolgozik, magas minőséget szolgáltat. Nagyon köszönöm a sok segítségét.”
Simon István - Budapest

AKTÍV PASSZÍV STÚDIÓ KFT.
Sinóros-Szabó Balázs
telefon: +36.20.33.33.263
e-mail: info@aktivpassziv.hu
iroda: 1119 Budapest, Tétényi út 37. II.em.