Passzívház Bükfürdő

ÁLLJON ITT A TULAJDONOS ÉLMÉNYBESZÁMOLÓJA:

stílusos

“Balázzsal egy korábbi, nagy publicitást kapott munkája (passzív családi ház) kapcsán ismerkedtünk meg, amely nagyon megtetszett nekünk.
Mi is éppen egy családi ház építésén gondolkodtunk a párommal, de semmiképpen sem szerettünk volna egy megszokott, sablon-házat építeni. Egy igazi stílusos, modern házra vágytunk, s látva Balázs többi munkáját, eldöntöttük, hogy mindenképpen vele készíttetjük el a terveket.“

igények

“A tervezés részleteit illető megállapodás után gyorsan el is indult a munka, hiszen egy, a fentiekben már említett projekthez nagyon hasonló otthont álmodtunk meg maguknak.
A korábbi terv igényeinkhez való igazítása után viszont rá kellet jönnünk, hogy ez számunkra mégsem lesz tökéletes.

Balázs ajánlotta fel – nagyon korrekten –, hogy inkább készítene nekünk egy teljesen új tervet, csak jelöljük meg pontosan, hogy mi is a mi elképzelésünk, melyek azok a részletelemek, amelyek nekünk nagyon tetszenek, nagyon fontosak.

A ház tájolása a telek adottságaiból kifolyóan egyértelmű volt. Már magát a telket is úgy választottuk ki, hogy minél könnyebben lehessen rá egy passzív házat építeni.“

“A KÍVÁNALMAK ÉS ELVÁRÁSOK TISZTÁZÁSA UTÁN, HAMAROSAN KAPTUNK IS EGY ÚJ TERVET, AMELY TELJESEN ELVARÁZSOLT MINKET.“

részletes

“Tulajdonképpen néhány apróbb módosítást követően végül ez a terv valósult meg, öntött alakot telkünkön.

A tervezői dokumentáció rendkívül részletes és precíz volt. Életem és munkám során többször volt már alkalmam tervekkel dolgozni, de ilyen részletgazdagon kidolgozott tervvel eddig csak jóval nagyobb projektek esetében találkoztam.

“Utólag nagyon nem bántuk meg, hogy teret hagytunk a tervezői képzelet szabad szárnyalásának, és nem szorítottuk őt szűk keretek közé.
Még akkor sem, amikor a kivitelezés során számos alkalommal adódott nagyfokú kreativitást igénylő feladat, mert …

“KIVITELEZŐ BARÁTOMMAL EGYÜTT MINDIG SZÁMÍTHATTUNK BALÁZS SZAKÉRTELMÉRE, ÁLLANDÓ SEGÍTÉSÉGÉRE.”

“Ő is folyamatosan figyelemmel kísérte a projektet, igényelte is az állandó visszajelzést.
Természetesen a megszokott megoldásoktól való eltérés több odafigyelést, utánjárást igényelt tőlünk is, s néhol magasabb költséggel is járt, de összességében nagyon elégedett voltunk a tervezéssel és a kivitelezéssel egyaránt, és boldogan használjuk otthonunkat.
Már az építkezés során is számos elismerő véleményt, dicséretet kaptunk, a ház befejezése óta pedig szinte minden héten van egy-egy külső “szemlélődőnk.”

“Ami még nagyon fontos volt számunkra, hogy a design semmiképpen sem írhatta felül a funkcionalitást; szerencsére sikerült megtalálnunk ebben is az összhangot. – Szanyi Krisztián“