Passzívház Budapest

minősített passzívház

2011

“HAVI átlag REZSI: 2.334,- Ft.

Ebben benne van MINDEN, hűtés, fűtés, melegvíz, szellőztetés, világítás, és az összes elektromos fogyasztó.“

kezdet
2010. Január:

“Többször hívott telefonon egy Úr, sokadszorra beszéltünk már. Passzívházat terveztet, már a második építész dolgozik a háza tervén, és záporoznak a kérdések. Felém.

Elsőre egyértelmű, hogy ezeket a kérdéseket már az építészének is feltette, de nem kapott megnyugtató választ (ha egyáltalán kapott). Komplex kérdések voltak, melyeket önmagukban nem lehet megválaszolni, hiszen egy ilyen tervezésnél szinte minden mindennel összefügg.“

“Majd egy szép napon megköszönte a második tervezőjének a munkát és megbízott engem a házuk megtervezésével.“

a cél

“Megrendelőim célja egy olyan családi ház létrehozása volt, mely a lehetőségek szerint közművektől független, a rezsiköltség pedig közelít az nullához.” 

“Mindezekből egyértelműen következett egy olyan passzívház létrehozása, mely nagyrészt megtermeli az üzemeltetéséhez szükséges energiaigényét. Ne felejtsük, ez 2010-ben volt!

Elektromos rendszer:
A cél keveset használni és azt lehetőleg a házon megtermelni!
Az épület elektromos energia igényét nagyban csökkenti a lapostetőre telepített napelem rendszer (3,0kWp). Az energiafogyasztás minimalizálása érdekében energiatakarékos háztartási gépek mellett minimális energiafogyasztású LED világítás valósult meg.
Az épületbe létrehozunk egy olyan elektromos rendszert, mely távozáskor valamennyi felesleges fogyasztót (stand by) áramtalanítja.

Gépészet:
Korszerű passzívház kompakt készülék biztosítja a hatékony, minimális energiafelhasználású passzívház gépészetet. A kompakt készülék egy talajszondás hőszivattyú, mely passzív hűtésre is képes, és a szellőztetést is magába foglalja.

Vízgazdálkodás:
A tetőkről, teraszokról és az épület körül gyűjtjük az esővizet, melyet tisztítás után felhasználunk WC öblítésre, mosásra és a kert öntözésére. Az épületből távozó szennyvíz helyi tisztítás utáni felhasználására, szikkasztására a terület geológiai adottságai miatt nem volt engedélyezhető.

MEGÉRI A TÖBBLET BEFEKTETÉS! "

“MA A HÁZ NEM CSAK EGY MINŐSÍTETT PASSZÍVHÁZ, HANEM EGY OLYAN OTTHON,

MELY LÉNYEGÉBEN MEGTERMELI A FENNTARTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES ENERGIÁT!

EZ A JÖVŐ, MA, 2010 ÓTA.“