Project Description

Hallottál már az építőközösségről?

Valószínűleg nem, mivel itthon ez nem egy ismert módja az építésnek. De most, hogy itt vagy, olvashatsz róla bővebben.

A sztori úgy kezdődött:

….hogy kinőttem a családommal a szeretett kis házunkat. 65m2 és 6fő nem a legidálisabb kombináció.  Nagyobb házba kell költözni, nincs mese, csapjunk bele!

Ugyanakkor nem állt rendelkezésemre egy új telek + az építési költség, így valami egyéb megoldás volt szükséges. A szükséges lakás terület adott, azon nincs mit faragni, a teleknek kell olcsónak lennie. Na persze legyen jó helyen is. És itt jött a megoldás, egy telekre kell több lakást építeni, vagy úgy is mondhatjuk, egy telekre építsünk többen, egyszerre. Mivel építész is vagyok, kivitelezések menedzselésében is jártas vagyok, igényem van az egyedi tervre, így adta magát ez a megoldás:

Építőközösség.

Először olvasd el ezt a blog bejegyzést az építőközösségekről!

A konkrét projekt esetén az építőközösségek ismeretlensége miatt is a telekválasztást előre hoztam, és már a telek és a rá engedélyeztetett terv birtokában kerestem a két másik családot. Így jelen esetben a terv már részben adott volt, kismértékű változtatásokkal azonban a családok igényeire tudtam szabni a lakásokat. De hozzátenném, hogy az ideális megoldás az, amikor a még nincs terv, csak az egények és azok szerint tudok tervezni.